1993 yılında Eczacıbaşı – Beiersdorf’da kariyer yolculuğu başladı. Öncesinde, farklı şirketlerde muhasebe finans ve bilgi sistemleri departmanlarında edindiği deneyimlerle, gencecik bir beyaz yakalı olarak, büyük aileye katıldı. Nivea’da Mali İşlerdeki tempolu yaşam, projeler, eğitimler takım çalışmaları derken, 1998 yılında ilk önemli Kademe Yöneticiliği ile birlikte, yaşamı sorgulama dönemi de başladı.
Sorgulamalar aynı zamanda kuruluş dışında yöneldiği, hem bireysel hem de akademik gelişim çalışmalarına yönlendirdi. İki yıl boyunca devam edecek olan eğitim iş yaşamıyla birlikte yürüttüğü, İngilizce İşletme İktisadındaki eğitimi de bu yıllara denk gelir.
2000’lerin ortasına doğru şirket içinde yabancı ortakların yönettiği büyük kaynaklı ve önemli bir ERP/IT projesinde, kilit rollerde çalışmak onun için önemli bir deneyim oldu. Projede geri sayımları tamamladığı günlerde, artık yeni bir sayaç başlatmak istedi.
2004 yılında bir seçim yapma noktasına geldi. Kariyerindeki yeni yol ayrımı, aynı şirketin İnsan Kaynakları Departmanı kurulurken bu sorumluluğun ona teklif edilmesiyle gerçekleşti. Bir süredir iş dışında aldığı eğitimlerle ve ilgi alanlarıyla (aslında) hedefi haline gelen bu pozisyonun içeriden teklif edilmesi hiç düşünmeden karar vermesine sebep olmuştu. Artık aynı şirketin İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak yeni bir kariyer yolculuğuna başlamıştı.
İnsan Kaynaklarının bütün yetkinliklerini, ilgi alanlarını kullanabileceği bir çalışma alanı olacağına inancı çok yüksekti. Kağıt üzerinde bir kaç cümleyle ifade ettiği bu yolculuk sırasında edindiği dostlar ve iş bilgisinin yanı sıra, cebinde ne çok hikayenin biriktiğini kurumsal hayatın dışına çıktığı 2011 yılından sonra daha da iyi anlamış oldu.
Çok sevdiği işinden ve ailesi gibi gördüğü yapıdan ayrılma kararını vermek, kolay ve çabuk olmadı. Değişik kademelerde görev yapan çalışma arkadaşlarının hayatına birebir dokunmak, bireysel kariyer çalışmalarına destek olmak, etkin eğitimler düzenlemek ve organizasyonlar yapmak işinin onu her zaman en çok tatmin eden bölümleri oldu.
Ve bir yandan da hep yazdı…
Kendi hikayelerinin kahramanlarını konuşturacağı kurgular yapmak ilgi alanıydı. Yaşamı ve iş hayatını sorgulayan yazılarını fırsat buldukça dergilerde ve gazetelerde paylaştı. İyi bir okur olmak, yaşamı irdelemek, görünürdeki mevcut bir durumun arka planında yatan insan hallerini ve onları o noktaya getiren sebepleri anlamaya çalışmak, yaşamdaki önemli motivasyonlarından biriydi.
Sevgili İnci Aral ile başlayan kısa yazarlık atölyesi çalışmaları, sevgili Enver Aysever ile iki yıl sürecek edebiyat sohbetleri, kalbinde yatan aslanı dışarı çıkarıyordu. Ne olursa olsun daha fazla yazmak istiyordu. Bu nedenle, daha fazla insanla bir arada olduğu, bireysel yaratıma yer ayırabildiği, yeni bir iş düzeninin arayışı içine girdi.
Yaşam Atölyesinde ortak olduğu Aret Vartanyan ile tanıştı. Bir fikirden girişime dönüştürmek üzere Yaşam Atölyesini kurdular. İş hayatında 30.yılını doldurduğu bugünlerde, tüm bu deneyimle MasterCamp şirketini kurmuştur.
Elif Töre Sülüner, 1997 yılında Anadolu Üniversitesi, İİBF İşletme Bölümünden mezun olmuştur.
Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisansını Ocak 2020 tarihinde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi esnasında, Washington D.C.’de Global Politics & Global Economics ve New York- Boston’da Global MBA sertifika programlarına katılmıştır.
1998 – 2018 yılları arasında TEB İnsan Kaynakları Grubu’nun farklı fonksiyonlarında görev yapmıştır. Sırasıyla İşe Alım ve Kariyer Planlama, Grup Şirketleri İnsan Kaynakları Yönetimi, Seçme Yerleştirme ve Kampüs Aktiviteleri ve son olarak da İK İşveren Markası ve Üniversite- Kampus İlişkileri Müdürü olarak görev almıştır. İK grubu içinde çok sayıda proje yürütmüştür.
Grup Şirketleri İnsan Kaynakları Departmanı ve İşveren Markası ve Üniversite- Kampüs İlişkileri Departmanlarını kurmuştur. TEB – Fortis birleşme sürecinde, Leasing, Yatırım, Faktoring ve Portföy Yönetimi olmak üzere 4 farklı grup şirketinin birleşme süreçlerini yönetmiştir.
Kariyer Yönetimi, İşveren Markası, Çalışan Deneyimi ile Genç Yetenek Kazanımı, Kampüs İletişimi ve Mentorluk konuları üzerine çalışmaktadır.
İnsan Kaynakları konusunda çok sayıda eğitime katılmış olup, Mastercamp tarafından organize edilen ve ICF akredite olan ‘Danışmanlık ve Eğitmenlik’ programını tamamlamıştır.
TEB İşveren markası stratejisinin oluşturulması ve genç yetenek kazanımı süreçlerinde Dinamo Consulting ve Evrim Kuran ile birlikte çalışmıştır. Kariyer Yetenek Yönetimi Derneğinde Danışman olarak ‘Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarının sürecini yönetmiştir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis’inde Danışman olarak ‘Genç Yetenek Alım – Staj programını’ tasarlayarak, hayata geçirmiştir. Anbean şirketi ile işbirliğinde Worldwide Career Summit’te binden fazla öğrenciyi ‘Amerika’da Kariyer’ moderasyonu ile Amerika’daki Türk girişimcilerle buluşturmuştur.
Gençleri geleceğe hazırlama konusunda sosyal fayda projelerinde aktif rol almıştır. Sabancı Üniversitesi Kariyer Merkezi iş birliği ile öğrencilere ‘Mülakat Teknikleri Eğitimi’ vermiştir. Ayrıca yine SU Kariyer Merkezinin yürüttüğü ‘Gen Y’s Guide’ isimli AB projeleri kapsamında belirlenen yetkinlikler hakkında ‘Bin Yaprak’ sitesinde yazılar yazmıştır (https://binyaprak.com/yazilar/yazarlar/etsuluner-yahoo-com)
2005 Yılında Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldu.
2002-2005 Yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğrenim gördü. Haldun Dormen, Serpil Günseli ve Çelik Kasapoğlu gibi ünlü isimlerle çalıştı.
Üniversite yıllarında başladığı simultane tercümanlıkla birlikte 2010 yılına kadar dünya sağlık örgütü (WHO), IPA ve UNICEF gibi pek çok uluslararası kuruluşla birlikte “Suriyeli çocukların eğitim ve oyun hakları” ve “Türkiye’deki akıl hastanelerinin iyileştirilmesi” gibi çeşitli projelerde tercüman olarak çalıştı.
2010 yılında 15 Yaşından beri aktif olarak uğraştığı rol yapma ve bilgisayar oyunları, drama bilgisi ve iletişim yeteneklerini aynı potada eritmeye karar vererek eğitmenliğe başladı. Pek çok farklı eğitim projesinde drama, yetişkin öğrenme süreçleri ve müşteri iletişimi gibi konularda freelance olarak eğitmenlik yaptı.
2014 Yılında Yaşam Atölyesi Eğitim Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve takip eden dört sene içerisinde Kadir Has Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Eğitmenlik ve Danışmanlık” sertifika programının yöneticiliğini yaptı. Atölyedeyiz’in kurucusu Seçil Altıntaş ile birlikte eğitim tasarımı konusu üzerinde çalışmaya başladı ve mevcut çalıştığı müşteri portföyü için kurumlara özel programlar hazırlamaya başladı.
Tasarladığı eğitim modülleri arasında; oyunlaştırma modülleri, doğaçlama tiyatro atölyeleri, odadan kaçış oyunları, konuşmacı eğitimi, eğiticinin eğitimi ve anlatısal tecrübe tasarımı eğitimleri bulunmaktadır.
ATD ve University of California gibi saygın eğitim kurumları ile organik bir bağ içerisinde güncel eğitim kavramlarını yakından takip etmekte olan Hasan Gümen, 2018 yılında MasterCamp bünyesinde program geliştiricisi ve eğitmen olarak çalışmaktadır.
Nişantaşı Atiye Sokak
Harbiye Mah. Atiye Sok.Ak Apt. No:7 Daire:9 Teşvikiye
Şişli / İstanbul